Tudjon meg mindent a csigakrémekről, a csiganyálka összetevőről

csigakrém, csiganyálka krém,

Egyre több szépségápolási termék tartalmaz csiganyálkát, csiga mucint, de mégis miért lett ennyire népszerű a szépségiparban ez az összetevő? Cikkünkben szeretnénk minél szélesebb körben informáli olvasóinkat a csiganyálka tartalmú termékekkel kapcsolatban. 

Mi a csigakrém?

Csigakrém alatt olyan kozmetikai termékeket értünk, amely aktív összetevői között megtalálható a csiganyálkában található mucin nevű komplex fehérje. Ezen szépségtermékek között mind csiganyálas arckrémek, csiganyálas BB krémek és csiganyálas testápolók is megtalálhatóak. A csigakrém előnyei általánosságban a bőr rugalmasságának javítása, a foto öregedés (UV sugárzás) jeleinek a javítása, a bőr ráncosságának csökkentése a bőr regenerációjának meggyorsítása.

A csiganyálka eredete a szépségápolásban

Már az ókori görögoszágban is ismerték és használták a csiganyálkát éppúgy mint a modern kori plasztikai beavatkozások során. A csiganyálkát elsősorban a jobb és gyorsabb sebgyógyulás érdekében használták, amely használat során tapasztalt eredmények már már varázserőt tulajdonítottak a csiganyálkának.

Az összetevő modern kori újrafelfedezése az étkezési csiga farmokról származik, ahol a munkások akik sokat foglalkoztak a csigák mozgatásával, szállításával, összegyűjtésével, sokkal bársonyosabb és kellemesebb érzetű bőrrel kezdek el rendelkezni.

Annyi bizonyos, hogy a csiganyálka használata már sok száz éves múltra tekint vissza a és modern tudomány most lehetővé tette, hogy összetevőként könnyű szépségápolási termékekben élvezhessük annak előnyeit.

Mik a csiganyálka hatásai a bőrre?

A csiga nyálka két komponensből áll: vízből és mucinból, egy komplex fehérjéből, amely elősegíti a csigák héjának helyreállítását. A mucin biológiailag aktív anyagként aktiválja az sejtek kívüli szövetszerkezet kialakulásában részt vevő fibroblasztok (Olyan sejt, amely finom rostokat választ ki a kötőszövet sejtek közötti állományába) működését, valamint aktiválja a fehérjéket - kollagént és elasztint.

Mire jó a csiganyálka? Mire jók a csigakrémek?

Az életkorral kapcsolatos változások az ultraibolya sugárzásnak való kitettséggel együtt csökkentik a fibroblasztok aktivitását, csökkentve azok számát. Ennek eredményeképpen megtörik a hámréteg szerkezeti integritása, és az öregedés látható jelei jelennek meg: a megnagyobbodott pórusok, a rugalmasság elvesztése és a ráncok.

A csiga nyálkában található mucin stimulálja az elasztin, kollagén és hialuronsav képződését, csökkentve a szabad gyökök aktivitását. Egy sor klinikai vizsgálat során bebizonyosodott, hogy a fekete csiga mucin nagymértékben javítja a bőr megjelenését, simaságot és rugalmasságot biztosít, általában csökkenti a ráncok számát, 29% -kal, és 16% -kal csökkenti a minőségüket.

A csiga nyálka egyidejűleg hat a bőr mély rétegeire, kiküszöböli az életkorral összefüggő változások és a fotó öregedés (UV sugárzás) által okozott problémákat és a felhám rétegeiben pedig hatékonyan küzd a baktériumok és vírusok, akne, rozacea és egyéb bőrbetegségek ellen.

Hogyan készül a csiganyálka, hogyan nyerik ki a hatóanyagát?

A csigarkrémek fő hatóanyaga a csiganyálkában található mucin. A mucin előállítása nagyon humánus, egyetlen csiga sem sérül meg annak előállítása során. Az élő csigákat egy speciális dobba helyezik, amely úgy néz ki, mint egy körhinta. A mozgás folyamán a csigák sok mucinban gazdag nálkét vetnek ki, amit ezután megszűrnek és megtiszítanak.

A tudósok mindig is csodálkoztak a csigák azon képességén, hogy gyorsan helyreállítják a sérült testrészeiket. A csigák nyálkájában a fizikai stressz során egy speciális anyag- a mucin szabadul fel. A csiganyálka mucin komplex fehérjéket, glikoproteineket tartalmaz. Ezek a fehérjék a kollagén fehérje analógjai, amelyek bőrünk 70%-át teszik ki.

A nyálka másik fontos összetevője a természetes allantoin. Érdemes megjegyezni, hogy sok kozmetikumok allantoint tartalmaznak. Az esetek 90% -ában szintetikus allantoint. A mucin elősegíti bármely bőrtípus regenerálódását.

Csigakrém márkák

Számos nagy kozmetikai gyártó termékei között megtalálhatóak a csiganyálkát tartalmazó csigakrém termékek. Magyarországon az egyik legnépszerűbb csigakrém gyártója az Eveline Cosmetics és a Vis Plantis. Mind a kettő gyártó széles választákát megtalálja a kremvarazs.hu - n.

Csigakrém ára

A csiga krémek árai változóak a 2 000 forint alatti kategóriától, a 10 000 forint feletti árkategóriákig. A tudatos vásárlók első számú választása a Krémvarázs, ahol a legjobb minőségű csiganyálkás termékeket megtalálhatja. Csiganyálkás arckrémek már 2 400 forinttól.

Hol kapható csigakrém?

Számos kisebb - nagyobb webshop kínálatában megtalálhatja a csigakrémeket. Magyarország egész területére szállítja csiganyálkás termékeit a Krémvarázs. Keresse fel webshopunkat.

csigakrém, csiganyálka krém

Mit mondanak a csigakrémekről? - Vélemények

Több szépségblogger foglalkozott már csigakrémek tesztelésével, melyekről mindegyikük benyomása nagyon pozitív volt. Ezen vélemények elolvasásához az alábbi linkek segítségével tud elnavigálni.

VaniliaPink blogger
https://vaniliapink.wordpress.com/2019/03/12/csiganyal-a-borhibak-ellen-eveline-cosmetics/

Titánia blog
http://www.titaniablog.hu/2019/04/ujdonsag-polcomon-eveline-royal-snail.html